Caper XXL

Caper XXL

niedziela, 27 kwietnia 2014

ROSOLNIK (to odmiana rosołu)

Chcesz zaskoczyć rodzinę nowym, pysznym przepisem? Idealny do tego będzie ROSOLNIK!
Rosolnik to odmiana rosołu, my przygotowałyśmy go w wersji bezmięsnej. Smak jest taki sam... gwarantujemy. A oto przepis:

Składniki:
  • 1,5 litra wody
  • przyprawa kucharek
  • sól
  • pieprz
  • maggi 
  • ugotowany makaron
  • kostka rosołowa warzywna
Sprzęt:
  • Garnek
  • Chochla 
  • talerz 
  • łyżka
 Sposób przygotowania:

Do garnka wlewamy wodę, gdy zacznie wrzeć dodajemy kostkę rosołową warzywną. Następnie dodajemy sól, pieprz, maggi oraz przyprawę  kucharek. Mieszamy całość dokładnie aby przesiąkła smakiem i zapachem przypraw. Gdy zupa smakuje już jak typowy rosolnik wrzucamy ugotowany makaron, całość gotujemy jeszcze przez parę minut i gotowe!

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz