Caper XXL

Caper XXL

wtorek, 24 grudnia 2013

TAJEMNICZY PRZEPIS NA WIGILIJNEGO KARPIA CHRISTINE C.

Chcesz przyrządzić idealnego, soczystego, rozpływającego się w ustach karpia na dzisiejszą wigilię? Proponujemy ci przepis supermodelki Christine C. ! zawsze w wigilijny poranek gotuje karpie dla swojego męża Eduardo C. to ich rodzinna tradycja.
Jaki jest przepis na ten smakołyk? Trzeba wiele czasu aby dojść do wprawy... ale gdy wam się uda opanować sztukę Christine to nikt nie oprze się waszej rybce! a oto sposób przyrządzenia:

Składniki: 
4 liście poru,
1 pokrojona marchew,
woda,
2 głowy karpi,
sól,
pieprz.

Przyrządy:
garnek,
łyżka,
talerz.

Sposób przygotowania:
Do garnka nalewamy wodę, następnie dodajemy pory i pokrojoną marchew. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy 2 głowy karpi. Doprawiamy do smaku. Gotujemy głowy aż staną się miękkie i soczyste, musimy wyczuć ten moment! To najważniejsze w tym przepisie! Gdy głowy będą gotowe wyławiamy je łyżką i kładziemy na talerz. Na koniec polewamy je bulionem który został nam w garze. I gotowe! SMACZNEGO!



Prawda, że głowy wyglądają apetycznie? uwierzcie... tak samo pysznie smakują! Polecamy ten przepis z całego serca! rybki są na prawdę palce lizać. Aż chce się jeść! Mamy nadzieję, że wy również się na nie skusicie podczas wigilii! Smacznego kochani czytelnicy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz